Svenska skolan

Vi finns på Facebook!


Svenska Skolan logoNi kan följa oss på Facebook där vi lägger in bilder och berättar vad vi gör på skolan. Gå med och gilla och berätta för dina vänner.

Skolan ligger i San Agustin och Rocas Rojas i ett lugnt och stillsamt område. Vi finns i Rocas Rojas huvudbygnad ett stenkast från havet. Rocas Rojas gröna område och fina poolområde använder vi till bl.a. gymnastiken.

Skolan startades 1965 och är en förskola samt 1-9 skola. Vi följer skolverkets direktiv och undervisningen sker enligt svensk läroplan. Svenska skolan på Gran Canaria är en utlandsskola, där skolans huvudman är skolföreningen. Alla föräldrar med barn på skolan är välkomna som medlemmar. Föreningen utser en styrelse, som ansvarar för skolans drift.

På vår arbetsplats känner alla varandra, både barn och vuxna. Det skapar en trygg miljö och en bra förutsättning för ett positivt skolarbete.

Gran Canaria bjuder på ett av världens behagligaste klimat. Du som kommer ner till Gran Canaria under längre eller kortare tid är välkommen att skriva in ditt/dina barn i skolan.

Juridisk vägledning från Skolverket

Comments are closed.