Mobil

Vodafone ersätter kunder som får en dålig kvalitet på nätet 4G

Vodafone Spanien har skapat ett verktyg som gör det möjligt för kunder som får en minskad kvalitet i datanätet 4G begäran genom tillämpning av operatörens ersättning, som kommer att vara ytterligare 1 GB för resten av dagen och dag följande.

Med detta initiativ, som kallas “Red 4G-garanti”, kan kunden, om inte är nöjd med den kvalitet som erbjuds av 4G-nätet, ersättning direkt från den mobila applikationen, utan ytterligare hantering och utan extra kostnad.

Detta kompensationssystem är begränsad till en gång per månad och upp till tre gånger per år per kund och det kommer att gynna från tisdag synnerhet både kontrakt och kontantkort, egenföretagare och småföretag.

Direktören för nätverket Vodafone Spanien, Didier Clavero betonade att operatören är så övertygad om kvaliteten på 4G-nät som kan erbjuda både under normala förhållanden och i speciella evenemang såsom en konsert eller en fotbollsmatch, har ni beslutat skapar detta kompensationssystem.

För att komma åt denna kompensation, har operatören möjliggjort en ny funktion med namnet “Red 4G-garanti” i mobilappen “My Vodafone”, så att kunderna kan mäta och övervaka kvaliteten på nätverket i realtid.

Kunderna kan också övervaka den mobila dataanvändning och förbrukningsdata från varje program under de senaste 30 dagarna. Dessutom är förbrukningen av data som bärs genom trådlösa förbindelser ingår.

I detta avseende, chef för Vodafone Spanien, Lorena Loma-Ossorio betonade att användningen av “My Vodafone har ökat 44% under det senaste året och har redan 8,2 miljoner månatliga åtkomster, och tillade det kommer även att finnas tillgängliga systemet med kompensation för kunder ONO.

Å andra sidan har bolaget rapporterat att gå vidare med installationer av 4G-nät och 4G +, som nu har nått 95% av nationell täckning, en poäng över 94% i slutet av mars.

I denna mening har Clavero aseguado att Vodafone har det största nätverket av 4G marknaden med mer än 11.300 noder, av vilka mer än 5000 lyser med LTE-800, vilket möjliggör bättre täckning inomhus och på landsbygden.

På detta sätt är 4G täckning finns i mer än 2800 kommuner och når snart 3000. Dessutom, tack vare 800 MHz frekvensen av mer än 2300 kommuner speciellt njuta bättre täckning i byggnader och 4G + nätverk sträcker sig över fler än 800 kommuner med hastigheter på upp till 330Mbps.

Även Clavero noterade att Vodafone har redan 4G-nät i alla tunnelbanor i Spanien där det finns täckning och förklarade att Barcelona, som för närvarande täcker en tredjedel av nätverket förväntas uppgå till 100% i slutet av detta år.

Källa: Canarias7

Comments are closed.